För mig är livet  tillfredsställande när jag får och kan uttrycka mig i teckning och måleri.

Jag fungerar bäst i övrigt då denna viktiga del fungerar. Jag har haft svarta perioder när det inte blir mycket skapande och då har jag mått dåligt och haft fullt upp i tankevärlden att det inte funnits plats för färg eller kreativitet.

Jag tror att skapande i alla former ger människor en livskvalité, jag tror det öppnar upp för så mycket annat i  hjärnan.

Jag vill verkligen uppmuntra människor att våga måla, teckna, skulptera, fota och pyssla. Och jag vill pusha de jag vet har kapacitet till en seriösare fortsättning. Visst, det är inget enkelt yrkesval, men man behöver inte försöka försörja sig på heltid, det går bra att leva som jag gör också. Konstnär med en annan inkomst vid sidan om.

Tidigare jobbade jag som bildlärare, obehörig. Det var kul att träffa och uppmuntra elever som kanske inte trodde på sin förmåga, också krävande och tungt emellanåt. Under mina 3 år så träffade jag flertalet talangfulla elever. Det var inte bara dom som redan kunde teckna, det var också de elever som hade ett genuint eget uttryck i sina uppgifter.

Under Påsken hade jag en fd. elev som visade ett passande motiv hos mig. Han hade gjort ”My Little Dalahäst” (från start en tatuering till okänd) som han nu ritat i flera poser och ställde ut hos mig. Eftersom jag vet att Daniel är någon vi bör se mer av så ville jag uppmunta 🙂

Det är sånna som honom, talangfulla personer som inte fått chansen att visa sina verk eller som inte ens har ett ställe att hålla till och skapa och få tips mm, som jag tänkte på när jag skrev ett Medborgarförslag förra året.Jag vill ha en konstnärsverkstad i Avesta. Ett tillhåll för oss som redan är etablerade, där vi kan vara och nyttja grafikpress, screen trycks grejer eller lokal för att hålla kurser för andra som vill lära sig grunderna. Ett ställe att mötas, dricka kaffe, utbyta tankar och kanske göra projekt ihop…

Nu lämnade jag mitt medborgarförslag i rätt tid, det fanns nämligen redan en sån tanke hos kommunen. Man kan väl säga att mitt förslag gav kommunen en liten bekräftelse på att det fanns fler som tänkte åt deras håll.

Nu hoppas jag att Kommunens tanke och min tanke med en konstnärsverkstad ligger nära varann i idé. Men det får vi se. Det kommer väl dröja något år innan det påbörjas, men jag håller tummarna för att de vill nå alla olika sorters skapande individer och inte bara de redan etablerade.

När jag slutade gymnasiet (3 år på estetiska programmet) fanns det ingenstans för mig att visa mina grejer eller att få tips av dom som redan gått före mig. Jag vill att vi tar hand om de som faktiskt vill utvecklas inom detta ämne, DOM kommer sätta Avesta på kartan 🙂