Lär dig måla - Kurser i måleri

Nybörjarkurs & Fortsättningskurs

I min ateljé anordnar jag kurser i akrylmåleri.
Akryl är en plastfärg som torkar fortare än olja och som är vattenbaserad och luktar väldigt lite. Den går att måla tjockt som olja och tunt som akvarell. Den är övermålningsbar och det innebär att det är lätt att experimentera med motivet.

Ni kommer måla på papper men det är helt ok att ta med andra egna underlag när ni blivit mer bekanta med materialet. Det finns både bordsstafflier och större stafflier som man kan stå och jobba vid.

Varje kurstillfälle bjuder jag på kaffe eller te. Vill man ha något till så medtar man det själv.

Nybörjarkurs - Akrylmålning

6 ggr kl. 18.00-20.00:

Jag kommer introducera er för akrylfärg, vad den har för egenskaper och hur man kan variera sitt uttryck med akryl.

Ni kommer får blanda färg, lära er teknik för att få fram det man vill och sen kommer ni måla stilleben, för att ni ska lära er att se, verkar kanske konstigt, men ni kommer förstå vad jag menar.

Måleri handlar mycket om att lära sig att se, analysera och tolka. I kursen ingår färg och penslar.

Fortsättningskurs - Akrylmålning

10 ggr kl. 18.00-20.30:

Riktar sig till er som har målat tidigare. Ni som vill lära er mer och få tips om hur ni skall gå tillväga. Ni bestämmer själva vad ni vill måla och jag hjälper er att nå fram.

Vi träffas varannan vecka och det är för att ni ska få möjlighet att jobba lite på egen hand. Ni tar med tavlan till mig och vi samtalar kring din bild och försöker lösa ev problem.

Att måla i svart och vitt kan vara den bästa ekonomiska lösningen då kan ni måla hemma utan att det behöver bli dyrt (som det kan bli när man vill ha alla kulörer) När vi ses i ateljén använder ni den färgen som finns hos mig. Penslar tar ni alltid med er (jag säljer penslar om man inte har några).

Intresseanmälan -  kurser

Ange önskad kurs och dina kontaktuppgifter så återkommer jag med bekräftelse

    Dela