Påsken 2018 infaller  30 Mars till den 2:a April. Jag kommer öppna min ateljé som vanligt, tiderna blir nog 11-17. Jag hoppas att jag kommer fortsätta intressera er att besöka mig igen och locka nya som inte varit hos mig förut.

Nu är det ett tag till påsk, men oftast går det fortare än man tror. Och jag kommer självklart göra fler inlägg ang kommande påsk, men den största skillnaden denna kommande påsk är att jag efter moget övervägande  (efter att funderat i två år ) valt att kliva av Konstrundan Avesta. Jag har känt att jag inte längre kan tillföra gruppen något och att konstrundan tar mer energi  än den borde.

Konstrundan Avesta är en grupp av konstnärer som är yrkesverksamma i kommunen, konstnärer som antingen bor här eller som har rötterna i kommunen. Det var 5 Avesta konstnärer som startade arrangemanget i början av 2000 talet. Det har hela tiden varit på ideell basis och har ingenting med Avesta Kommun att göra (som en del besökare trott)

2004 fick jag förfrågan om jag ville vara med och jag tackade gladeligen ja, (13 påskar med öppen ateljé/ utställningslokal har det blivit, och tanken är att fortsätta med det, dumt att överge ett inarbetat koncept)

Konstrundan har verkligen hjälpt mig i mitt konstnärsskap och tillfört mitt företagande flera positiva delar. Tack!

Och även jag har även tillfört Konstrundan saker under min tid som aktiv deltagare. En logo, som konstrundan fortsättningsvis kommer använda sig av. K:et, min lek som framtida skylt, brun från turistskyltarnas bakgrundsfärg, K för kulur, konst och sen utformningen av K:et som symbolen för sevärdhet.

Jag byggde även en hemsida som vi hade under måååånga år, men då jag är begränsad i min ytterst lilla kunskap så kopplade jag in Mixvision att bygga en väl fungerande hemsida till konstrundan. Vi fick nämligen lite konstruktiv kritik av en besökare och han efterlyste en bättre hemsida.

Nu fick konstrundan en snygg och bra sida. Och det var lite här som jag insåg att mina tankar och idéer inte var det majoriteten av medlemmarna var intresserad av…

Enligt mig, var det bra och användbara uppslag som kunde göra att Konstrundan förbättrades. Men tillslut insåg jag att den energin som jag lade på att försöka övertyga Konstrundan med olika inslag, den energin valde jag att lägga på mitt egna konstnärsskap istället.

Resultatet är denna hemsida, nya skyltar som gjordes förra påsken, och till 2018 blir det banderoller och beachflaggor.

Kommande påsk kanske idéer (som jag förslagit till Konstrundan) blir genomförda av mig själv istället… men jag måste även checka läget och se hur denna första ”ensamma” påsk kommer bli.

2018 tror jag blir ett utmanande år, det ska bli intressant att se hur mitt uttryck lockar, när det endast kommer att vara upp till mig, min energi, min marknadsföring och mina gamla meriter som ska locka.

Jag önskar alla gamla besökare och alla nya besökare välkommen till Bruksvägen 7 i Fors i påsk 2018.