Den hästen som först var uppretad men sen blev elak 🙂

Den kom till när vargdebatten var som mest uppmärksammad i media. Efter att ha läst mycket om förbannade varghatare i Dalarna så kopplade jag ihop Dalarnas symbol, vår älskade häst, med det illa omtyckta rovdjuret. Kombon var riktigt rolig att leka med. Vissa tycker den är som en drake och jag kan hålla med om det.

Jag valde att ge hästen en attityd och personlighet. Tidigare har jag bara sett den utvecklad som form. En favorit är Peter Johansson som sågade upp dalahästen och packade in den i köttförpackningar och lade i affärens köttdisk. 🙂 genialt, enkelt och jäkligt humoristiskt.

Och vad får man göra med dalahästen och vem får leka med dalahästen?

Jag ställde ut den uppretade dalahästen i gamla stan i Stockholm och tog del av responsen. En äldre dam kom in och kikade. Hon blev lite förfärad över mitt sätt att framställa hästen. Hon gick iväg och hämtade ngr väninnor. Dom å andra sidan skrattade åt utställningen. En av väninnorna viskade till mig – du får ha lite överseende, hon är från Dalarna… Jag svarade högt -Det är jag med. Damen hörde och tonen blev genast mycket muntrare. Efter detta tror jag att det är betydligt mer accepterat att leka med Dalahästen om du är från landskapet. Då är det legitimt 🙂

Dalahästen i sig har ingen upphovsrätt. Den  är lite allmängods och glad är jag för det, dock är ju min häst skyddad med min upphovsrätt. Jag var först med varggrinet på hästen och i och med internets intågande i bildsammanhang så kan det ibland vara så att bilder blir snodda eller inspirerar andra. Men det, är ett annat framtida inlägg :))