Blogg, nyhetsforum eller aktuellt

Dalmål är min blogg, här kommer jag dela med mig av tankar, nyheter och aktuella jobb. Namnet blev pärfäkt för ofta när jag pratar med andra, utanför Dalarna, så är det just detta de påpekar, att jag pratar dalmål.

Idag så fortsätter mina tankar snurra kring händelserna i Stockholm, det attentat som skett. Det hemska som drabbat Sverige. Inte  helt oväntat att det även skulle ske hos oss. Vi är på väg in i en väldigt kall värld, där medmänskligheten i vissa fall lyser med sin frånvaro. En del människor, både i sociala forum och runt köksborden har lätt till förakt och hat. Detta ökar på hatet från den andra sidan. Två hatiska grupper som föder varann. Klart att våld och terror lever på varann.

Jag tror på vänlighet, godhet och öppenhet. Se varandra. Det kan börja med ett enkelt Hej till de man möter på gatan där man bor. Jag vet att min naivitet i en del fall kan vara korkad, men jag vill tro på det bästa hos folk. Klart att även jag blivit lurad och utnyttjad men jag väljer fortfarande att tro gott om min omgivning. Jag blir sjukt besviken när jag upptäcker bekanta som misstror andra på grund av deras hudfärg eller etnicitet. Bli förbannad på människans handlingar istället, inte på deras ursprung…

Jag fördömer den idiot som körde med stulen lastbil på Drottninggatan, jag hoppas han (och ev medhjälpare) få hårda straff. Och det gör jag pga av att personen är en galen människa, inte pga ngn ev religion eller etnicitet eller ev önskan att tillhöra en pissig gemenskap.

Jag har ingen aning om denna händelse kommer påverka min konst, men det är inte omöjligt. Jag har delvis en politisk inriktad konst och eftersom detta uppehåller min tankevärld så får vi se.