Konst i Fors.

Förra påsken kollade jag med några tjejer som besökte mig ateljén om de skulle vara intresserade av att göra en utställning i Fors nästa påsk (OM jag kunde fixa en lokal) Tjejerna visste jag hade bakgrund från Estetiska programmet, hade ingen aning om vad de sysslade med för sorts konst, men jag tänkte att har man gått estet så finns det i alla fall ett intresse.

När jag gick på högstadiet och gymnasiet och vidare på konstskolor så hade jag gärna haft någon som erbjöd mig att ställa ut. Jag vill gärna uppmuntra till skapande och inge hopp om att man KAN få utvecklas inom sitt intresse och kanske någon gång även tjäna pengar på det.

Tillbaka till ämnet, de hakade på. Mitt emot mitt hus ligger Pizzeria Labamba, i samma hus ligger en  lokal som Posten hade för många år sedan, den har varit tom länge och DEN har jag fått låna (!) Nu har vi fixat i ordning den så den funkar som utställningslokal.

Jag kontaktade även en tjej som heter Felicia och som kommer från Fors och som målar, hon ville också vara med, och hon har en ateljé mitt emot Fors skola i en källarlokal.

I november var jag på konstutställning i Horndal, där ställde Åke ut, hans tavlor är helt fantastiska och jag kollade med honom OM han ville haka på Konst i Fors, han tackade ja och jag tycker det är riktigt kul!

Vi som ställer ut i Fors kommer alla göra en tavla på temat Tänd En Eld. Och det kommer även Fors skola att göra, deras tavlor kommer synas på olika ställen i Fors. Jag har pratat med alla klasser på skolan och det ska bli intressant att se hur dom tolkar detta tema.

Jag har även engagerat Fors IKs tipspromenads fixare Agneta Lindholm och hon kör en tipsrunda på långfredagen. Rundan kommer gå runt våra utställningar och jag har även inkluderat Fors Folkets Hus, där Konstrundan har en deltagare, Michal Yakor.

Som ni kanske förstår så har jag verkligen fullt upp. Många grejer på gång samtidigt.

Nu har jag fortsatt med mitt eget måleri inför påsken. Jag har som mål att alltid visa upp något nytt. Ett bra mål, men samtidigt kan det vara stressande, vissa år har jag varit så uppjagad inför påsken att jag starkt ifrågasätter om jag verkligen ska ha öppet under påsken.

I år har jag däremot resonerat med mig själv och kommit fram till att jag har så mycket nya tavlor från utställningen från december att de kanske är osedda av vissa långväga besök. Men självklart gör jag några helt nya och hinner jag inte färdigt med alla så gör jag som förra året, visar  ändå. En fick jag nämligen tingad trots att den var ofärdig :)) målade såklart färdig den och min köpare blev nöjd (tack o lov) av slutresultatet.

Tipspromenad i Fors Långfredag, går förbi utställningarna