Att hitta inspiration och starta upp igen.

Jag sitter nu i ateljén. En väldigt intensiv period har avslutats och jag blev lite sjuk efteråt, men jag hann aldrig riktigt återhämta mig. Nu har jag haft flera dagar när jag inte varit aktiv ute i ateljén och jobbat, jag har även haft dåligt samvete för att jag inte förmått mig att sitta framför stafflit. Och nu när jag sitter och skriver inser jag att jag har haft fullt upp i huvudet istället. Hur ska jag lösa uppgifter som jag tagit på mig? Vilka jobb skall påbörjas så att mina åtaganden blir klara i tid?

Det finns tider då jag inte tycker att jag duger om jag inte är i ateljén, att jag kastar bort min tid då jag kunnat testa nya uttryck. Då hör jag en annan röst som vet att kreativitet kräver också lugn och insupande av helt otippade grejer som man sen kan använda.

Fick ett beställningsjobb. Ett omslag till en kokbok där ingredienserna skulle vara mina dalahästar, mat och porträtt på kockarna till boken. Jag funderade länge, skissade och hade svårt att lösa uppgiften, jag visste inte hur jag skulle få in dalahästarna på ett bra sätt…. så när man minst anar det… Jag satt och slötittade på Youtube, såg på katt-klipp :)) Jag såg en katt som satt och tiggde mat och DÄR kom lösningen. Dalahästarna skulle såklart tigga mat av kockarna.

Även om jag av erfarenhet vet att hjärnan funkar på detta sätt, hamnar jag i alla fall i min egen fälla, att lägga onödig press på mig själv. Jaja, nu sitter jag här och gör annat än att starta upp dagens alla jobb. Haha, så smiter man från det som måste göras.

Ha det gött!