Min pappa skickade ett sms till mig i går. Han hade läst Avesta Tidning och i den fanns en artikel som troligen är publicerad i flera av Dalarnas tidningar.

Konstnären Erik-Olof Wiklund har en utställning i Rättvik. Hans konst representeras i artikeln med ett foto på en jägare och en fälld dalahäst.

Flera har reagerat på detta. Och jag hade sett denna bild förut. Han tavla var med på lokala nyheterna Gävle-Dala. Då fick jag en klump i magen, tyckte det var förjävligt att han blev så uppmärksammad för något som jag målat år före honom… Idag har jag inte samma klump i magen. Han har inte utveckla sin idé av sin fällda trähäst. Jag hade däremot gjort min fällda dalahäst mer som ett djur av kött och med årens gång utvecklat hästen.

Jag kan vara en inspiration till hans tavla MEN det kan också vara att vi kläckt samma idé och tanke. Jag har nämligen gjort samma sak. Fast ovetandes. Jag sydde ett väldigt stort Dalahästskinn, ( jag jämförde Dalahäst med Varg, att under vargjakten så kom flertal vargkadaver in utan päls, om man hade haft jakt på Dalahäst så tror jag att det hade blivit lika) något år senare får jag vetskapen om att det redan fanns ett Dalahästskinn. Anne Carlqvist och Anna Fjällbäck. Jag hade ”snott” någon annans idé, fast jag trodde att jag var originell :))

Så, det kan vara så att man faktiskt tänker i samma banor.

Här kommer mina verk: